2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Brazília–Chile-meccsel kezdődnek a nyolcaddöntők

2014. június 28., szombat 12:00, frissítve: szombat 19:07

A nyolcaddöntőkkel folytatódik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság. 18 órától a házigazda brazilok a B csoport második helyezettjével, Chilével találkoznak. A továbbjutó a negyeddöntőben a Kolumbia–Uruguay-párharc győztesével találkozik.

A brazilok elsősorban a Barcelona csillagától, a tornán eddig négy gólt szerző Neymartól várják a találatokat, aki Müllerrel és Messivel holtversenyben vezeti a góllövőlistát. „Messi a világ egyik legjobbja, és Neymar jó úton van, hogy a nyomába érjen. De el szeretném mondani, Neymar nem azért játszik, hogy a világ legjobbja legyen, hanem azért, hogy Brazília világbajnoki címet szerezzen” – mondta Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány.

A nyitómérkőzés óta többször is felmerült, hogy a játékvezetők kedveznek nekik. „Ez a vélemény tiszteletlenség a brazil emberekkel szemben. Brazíliának nincs szüksége bírói segítségre, hogy meccset vagy világbajnokságot nyerjen. Jobban kellene tisztelniük a selecaót és a brazil embereket. Többet erről nem nyilatkozunk” – mondta Rodrigo Paiva, a Brazil Labdarúgó Szövetség szóvivője.


A B csoportból a címvédő spanyolokat megelőzve továbbjutó Chile is egy Barca-sztár, Alexis Sánchez játékában bízik. „Brazília ötször nyert világbajnokságot. Ez nagyon fontos futballtörténeti tényező. Nem könnyű ellenük nyerni. A statisztikák az ő győzelmüket jósolják, ráadásul hazai pályán játszanak. Nagyszerű edzőjük és játékoskeretük van. De itt most lehetőségünk van történelmet írni, és ezt átérzik a játékosaim” – mondta Jorge Sampaoli, a chieliek szövetségi kapitánya.

A találkozó 18 órakor kezdődik Belo Horizontéban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!