2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Bokros Lajosban látják az akadályt a baloldalon

2014. szeptember 22., hétfő 15:10, frissítve: hétfő 18:50

Bokros Lajos visszalépését próbálja elérni Falus Ferenc javára az Együtt-PM. Bokros cáfolja, hogy ezért főpolgármester-helyettesi posztot kért a baloldaltól.

Az MSZP budapesti elnöke elismerte: háttéregyeztetések zajlanak arról, hogy a főpolgármesteri székért a MoMa színeiben induló Bokros Lajos, illetve a függetlenként rajthoz álló Magyar György milyen feltételek mellett volna hajlandó visszalépni Falus Ferenc javára. A Magyar Nemzet szerint Bokros pénzt, médiafelületet és gazdasági főpolgármester-helyettesi posztot kért a visszalépésért cserébe. A Nézőpont Intézet kutatásai szerint Bokrosnak egyébként másfélszer akkora a támogatottsága, mint a balliberális kis pártok közös főpolgármester-jelöltjének. Kunhalmi Ágnes mindemellett kizártnak tartja, hogy a volt országos tisztifőorvos lépjen vissza.

– Az nem elképzelhető, hogy a mi jelöltünk lépjen vissza, aki mögött olyan erők állnak, akik már egyszer, a tavasszal, sikeresen szerepeltek, sikeresen vették a Fidesz által elénk gördített akadályokat. Azt viszont örömmel vennénk, természetesen, ha más pártok visszalépnének. Informális tárgyalások, természetesen, zajlanak – közölte Kunhalmi Ágnes.

Közben Falus Ferenc Tarlós István támadásával kampányol a héten. A baloldali főpolgármester-jelölt saját programja mellett a jelenlegi városvezető öt fő bűnét ismerteti majd sajtótájékoztatóin – elsőként azt rótták fel neki, hogy támogatja a kormány luxusberuházásait a fővárosban, a budapestiek érdekeit viszont nem képviseli. A baloldal cáfolja, hogy Falus Ferenc eddigi rossz szereplései illetve a közvélemény-kutatások eredménye miatt kezdtek támadó kampányba, a stratégiát állítólag már korábban kitalálták.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!