2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Bizottsági igenek a Margitsziget igazgatását érintő módosítóra

2013. június 26., szerda 12:03, frissítve: szerda 14:00

A szakbizottságokban támogatták azt a törvénymódosítást amely a XIII. kerülettől a fővároshoz rendelné a Margitsziget igazgatását.

Az alkotmányügyi bizottság szerdai ülésén elfogadták a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium zárószavazás előtti módosító javaslatát, amely szerint a hatálybalépés előtt felkészülési időt szükséges biztosítani a jogalkalmazónak. A jogszabályt korábban az államfő küldte vissza az Országgyűlésnek. Áder János azt kifogásolta az indítványában, hogy a sziget fővároshoz csatolásáról nem tartottak előzetes konzultációt vagy népszavazást. Az államfői levél után konzultáltak mind a XIII. kerület polgármesterével, mind a főpolgármesterrel.

Az Országgyűlésben szerdán a képviselők új szabályozást állíthatnak fel az internetes szerencsejátékra is. Emellett változtathatnak több jogszabályon – köztük egyházügyi törvényen – az alaptörvény negyedik módosításával összefüggésben. Szavazás várható a nemzeti pedagógus kart létrehozó törvénymódosításról, valamint az orvosi, szakdolgozói bértáblát tartalmazó változtatásokról.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!