2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Bezárhatja több üzletét a Tesco

2015. január 7., szerda 07:07, frissítve: hétfő 07:11

Több vidéki üzletét is bezárhatja a Tesco a hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj miatt, 5-600 ember kerülhet utcára.

Több üzletét is bezárhatja az idén a Tesco a hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj miatt. A Magyar Nemzet értesülései szerint a cég milliárdos terhei miatt a veszteséges boltjaitól szabadulhat meg, 10-12, elsősorban vidéki üzletet zárhat be. A lap azt írja, a bezárások miatt 500-600 ember kerülhet utcára. A várható leépítések miatt az áruházlánc vezetése a jövő hétre egyeztetésre hívta az érintett szakszervezeteket. A Tesco a lapnak nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt.

A Tesco dolgozóit is képviselő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete egyelőre nem tud konkrét tervekről. Bubenkó Csaba azt mondta, arra törekednek majd, hogy az üzletlánc kiadáscsökkentése ne a dolgozók elbocsátását jelentse. A szakszervezet elnöke a Hír TV-nek megerősítette: a Tesco hétfőre hívta egyeztetésre az érdekképviselőket, de azt egyelőre nem jelölte meg, hogy miről is szeretne tárgyalni velük.

„Nem szeretnénk, hogy munkavállalókat küldjenek el akár ettől a vállalattól vagy bármilyen más vállalattól. Azt gondoljuk, hogy meg kell keresni annak a lehetőségét, hogy hogyan lehet esetleg kiadást csökkenteni, ami nem a munkavállalók létszámának a csökkentésével jár” – fogalmazott Bubenkó Csaba.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!