2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Betilthatják a McDonald’s szinte minden szendvicsét

2014. július 26., szombat 13:51, frissítve: szombat 16:41

Az amerikai McDonald’s egyes termékeinek betiltását kezdeményezte az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet. A lépés időzítése elemzők szerint nem véletlen, hiszen az amerikai elnök a maláj utasszállító lelövése óta egyeztet a brit miniszterelnökkel és a német kancellárral a Moszkva elleni újabb szankciókról. Az Európai Unió a jövő héten véglegesítheti az Európai Bizottság által előkészített újabb büntető intézkedéseket. Közben Brüsszel újabb 18 orosz és ukrajnai oroszbarát vezetőt tiltott ki az unió területéről.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet kezdeményezte az amerikai McDonald’s étteremlánc szinte minden szendvicsének betiltását a moszkvai bíróságnál, amelynek szóvivője szerint hasonló kérés érkezett hozzájuk a turmix és a fagylalt esetében is. A hivatalos indok: túl magas az étkek kalóriatartalma.

Az Egyesült Államok már több szankciót bevezetett Oroszország ellen az ukrajnai szeparatisták támogatása miatt. Barack Obama elnök a maláj utasszállító repülőgép lelövése után újabb megtorló intézkedésekről kezdett egyeztetni David Cameron brit miniszterelnökkel és Angela Merkel német kancellárral.

A német gazdasági élet szereplői eddig éppen a válaszlépésektől tartva ellenezték a Moszkva elleni szigort, álláspontjuk azonban változóban van. Ráadásul a frankfurti tőzsde mutatójának növekedése is azt erősíti, hogy a befektetők véleményét egyre kevésbé befolyásolja a katonai konfliktus.

Bár Németország Oroszországba irányuló exportja 14 százalékos veszteséget mutat a tavalyi évhez képest, ami akár 25 ezer németországi álláshelyet is veszélyeztethet, a kancellár kiáll a Moszkva elleni szankciók gyors bevezetése mellett. A német külügyminiszter a szabadságon lévő Angela Merkel álláspontját is tolmácsolta a maláj gép ügyében indított vizsgálat kezdeti akadályozása miatt. „Sajnos nem látjuk, hogy Oroszország követelné az ukrajnai szeparatistáktól a szégyenteljes viselkedés beszüntetését a katasztrófa helyszínén, illetve a nemzetközi vizsgálatot illetően” – fogalmazott Frank-Walter Steinmeier.

Az Európai Unió a jövő héten dönthet az újabb büntető intézkedésekről Moszkva ellen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!