2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Beomlott egy szupermarket teteje, temérdek ember vesztette életét

2013. november 22., péntek 11:16, frissítve: szombat 13:08

A bevásárlókra, majd a mentőkre omlott egy lettországi szupermarket. Eddig 47 holttestet találtak meg a romok alatt. A halálos áldozatok között három tűzoltó is van.

Mécsesek égnek a bevásárlóközpont romjai előtt Rigában. A pláza teteje csütörtök kora este omlott be, amikor sokan a munka utáni bevásárlást intézték. A lett fővárosban lévő boltot tűzoltó és mentőautók vették körül azonnal, hogy kimentsék a törmelékek között rekedt embereket. A tető viszont tovább omlott, a mentést végzőkre zuhant.

Több tűzoltó is életét vesztette a második omlásban. „Miközben belül dolgozunk, a helyzet változhat. időről időre leesik valami, ezért nagyon veszélyes bent dolgozni” – mondta Normunds Plegermanis, a katasztrófavédelem helyettes vezetője.

A mentőalakulatok sorra hozták ki a holttesteket a törmelékek alól. A tetőn néhány napja éppen egy télikert telepítésén dolgoztak. A munkákhoz építőanyagokat hordtak fel, amelyek súlya az esőzés miatt jelentősen megnőhetett. Ez okozhatta a tragédiát. „Meg kell tennünk minden szükséges lépést annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljük az ehhez hasonló tragédiákat. Szigorítani fogjuk az ellenőrzést az ilyen épületeknél, különösen amelyek építés alatt vagy előtt állnak” – közölte Valdis Dombrovskis lett miniszterelnök.


A pláza átadásakor, 2011-ben még nemzeti építészeti díjat kapott. A katasztrófa az elmúlt húsz év legsúlyosabb tragédiája Lettországban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!