2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Bennégtek Toásó börtönében

2013. augusztus 24., szombat 12:49, frissítve: szombat 18:21

Lázadás tört ki a terrorizmussal vádolt Tóásó Előd bolíviai börtönében. Az összecsapásokban 38-an meghaltak, 40-en pedig megsérültek. Tóásó Előd állapotáról egyelőre nem tudni. A Palmasola börtönben őrzött 3500 rab közül 250-et kellett evakuálni.

A Sana Cruz melletti börtön egyik épületéből tört ki a lázadás a rabok között. A foglyok a zsúfolt fegyház ellenőrzésért csaptak össze egymással. A latin-amerikai börtönök belső életét rendszerint a foglyok ellenőrzik. Az épületben először felrobbant egy gáztartály, majd lövések is dördültek.

„Reggel 6 órakor csaptak össze. A hátsó házban lévők rátámadtak az első épületben tartózkodókra. Fegyverekkel, gránátokkal mentek be, és felrobbantottak egy bombát is” – mondta egy hozzátartozó.

Sok rab a tűzben halt meg. Sok sérültet égési sérülésekkel kórházba ápolnak, több fogoly állapota válságos. „A siralmas állapot van a kórházakban. Amikor tudunk, hozzálátunk az új sérültek kezeléséhez” – mondta egy orvos.


A hozzátartozók kétségbeesetten várták az információkat. „A fiam is bent van, aggódom érte. Nem tudom, hogy életben van-e vagy meghalt” – nyilatkozta az egyik rab édesapja.

A börtönlázadás miatt több mint 250 foglyot kellett evakuálni. Ebben a létesítményben raboskodik a terrorizmussal vádolt Tóásó Előd is. A kettős magyar-román állampolgár férfi állapotáról egyelőre nem tudni, az áldozatok listáján nem szerepel. Tóásó Előd egyébként csak a múlt héten tett vallomást a 2009. áprilisában kezdődött ügyben. A bolíviai törvények szerint a hatóságoknak 3 év elteltével már szabadon kellett volna engedniük, és le kellett volna zárniuk az eljárást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!