2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Beismerték, hogy ők ölték meg a 43 diákot

,

2014. november 8., szombat 20:44, frissítve: szerda 09:56

Egy mexikói drogbanda végzett a szeptemberben eltűnt jogvédő diákokkal. A holttesteket elégették, majd az elszenesedett csontokat folyóba dobták.

A mexikói tanárképző diákjai szeptember végén tüntettek a vidéki oktatókkal szembeni hátrányos megkülönböztetés ellen. A demonstráció alatt több autóbuszt is elfoglaltak, az oszlatáskor a rendőrök a városvezető utasítására a tömegbe lőttek. Iguala város polgármestere több diákot a helyi rendőrökkel hurcoltatott el. Az egyenruhások pedig átadták őket az egyik bűnbanda tagjainak. Ők ölték meg az azóta is eltűntként nyilvántartott 43 fiatalt. Az őrizetbe vett bandatagok most ismerték be tettüket.

„Megmutatták a helyet, ahol megölték őket, majd szeméttárolóba tették és elégették a testeket. Órákig égették, benzint, autógumit és műanyagot is találtak ott a nyomozók” – mondta Jesus Mutillo. Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy a gyilkosok az áldozatok maradványait ezután a folyóba dobták. A megtalált maradványok állapota miatt nehéz lesz azonosítani az áldozatokat. „A tűz magas hőmérséklete miatt nagyon nehéz lesz DNS-t kinyerni, ami lehetővé teszi az azonosítást. De nem sajnáljuk a fáradságot, és mindent megpróbálunk ennek érdekében” – tette hozzá Jesus Murillo.

Az áldozatok hozzátartozói bizonyítékot akarnak, nem fogadják el a hatóságok közlését. „Nem akarjuk azt mondani, hogy közel jutottunk a megoldáshoz. Eredményeket akarunk, és bizonyítékot. Ha ez megvan, akkor tudjuk csak elfogadni azt, amit az igazságügy-miniszter mondott” – mondta az egyik diák édesanyja.

A mexikói elnök azt ígéri: mindenkit felelősségre vonnak, akinek köze volt a tömeggyilkossághoz. „A fejlemények megrázták az egész mexikói társadalmat. Megerősíthetem, hogy a kormány mindent megtesz a tények kiderítésére. Nem áll meg azzal, hogy elfogták a kitervelőket. Mindenkit elkapunk, aki részt vett ebben a förtelmes bűncselekményben” – szögezte le Enrique Pena Nieto.

A hatóságok eddig több mint 70 embert vettek őrizetbe, köztük az érintett város polgármesterét és feleségét is. Őket kedden fogták el.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!