2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Balog: Nevelőszülőknél, ne intézetben nevelkedjenek a gyerekek

2013. november 4., hétfő 12:07, frissítve: hétfő 17:16

Több mint ötezer nevelőszülőn segít a kormány azzal a törvénymódosítással, amely alapján jövő januártól munkaviszonyban gondoznák a befogadott gyermekeket – közölte Balog Zoltán.

Az emberi erőforrások minisztere azt mondta: a nevelők a tevékenységükért alapdíjazást kapnak majd, amelyet a mindenkori minimálbérhez igazítanak. E mellé gyermekenként pluszjuttatás is járna attól függően, milyen ellátást igényelnek. Balog Zoltán szerint jelenleg háromezer nevelőszülő munkanélküli. Nekik 500 órás képzésen kell majd részt venniük ahhoz, hogy megszerezzék a foglalkoztatási jogviszonyt. Ez alól kivétel lenne, aki már legalább tíz éve nevelőszülő, vagy nyugdíj előtt áll. A tárcavezető hozzátette: azért erősítik a nevelőszülői hálózatot, mert céljuk, hogy 2017-től minden 12 évesnél fiatalabb gyermek nevelőszülőknél, és ne otthonban éljen.

„Azt szeretnénk, hogy minden gyermek, aki nem a saját családjában tud nevelkedni, növekedni 0–12 éves korig, családba kerüljön, nevelőszülőhöz. Január 1-jével elkezdjük ezt a folyamatot. Ez azt jelenti, hogy 0 és 12 éves kor között már nem helyezünk el intézményben, intézetben gyermeket, csak akkor, ha speciális hátrányuk miatt erre külön szükség van” – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!