2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Balog: Az iskolakezdés közügy

2014. augusztus 31., vasárnap 21:13, frissítve: hétfő 14:13

Az iskolakezdés közügy az oktatásért is felelős humánminiszter szerint, mert Magyarország jövőjét a diákok teljesítménye határozza meg. Balog Zoltán a nemzeti tanévnyitón arról is beszélt az egyik újbudai általános iskolában, hogy ha a tanárok jól végzik munkájukat, akkor jobb, erősebb, derűsebb és bátrabb lesz a magyar világ. Hétfőn 1,2 millió diáknak csengetnek be.

A Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola motoros felvonulással nyitotta meg az új tanévet a fővárosban.

– Tizenöt éves az iskolánk és azt gondoltuk, hogy már nemcsak a ballagó diákokat hívjuk meg egy ilyen felvonulásra, hanem az összes motoros társunkat. Mindemellett még kiegészítettük egy jótékonysági felvonulással, a pécsi Szemem Fénye Alapítvány Dóri Házát próbáljuk meg támogatni ezzel, hiszen egy nagyon nemes szolgáltatást végeznek – mondta Lévay Károly iskolaigazgató.

Játékkal és sportbemutatókkal búcsúztatták a szünidőt az újbudai Diákcsemege Fesztiválon.

A Himnusz mellett Nemes Nagy Ágnes megzenésített versével kezdték az évet az V. nemzeti tanévnyitón. Az emberi erőforrások minisztere szerint a gyermekek bizalomra nevelésében a szülők mellett a pedagógusoknak is fontos szerep jut.


– Az iskola nagy lehetőség lehet arra, hogy valamilyen módon erősítsük a társadalom, a nemzeti közösség összetartó erejét. És persze legalább ilyen fontos a komoly tudás, annak átadása nagyon fontos cél, az új tankönyvek ezt a célt szolgálják. A digitális segédanyagok és minden más, ahol próbálunk úgy fejleszteni, hogy közben a családok pénztárcáját ne terhelje meg túlságosan – fogalmazott Balog Zoltán.

A miniszter hangsúlyozta, idén már az általános iskolások kétharmada ingyen kapja a tankönyveket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!