2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Bajnai ezt elfelejtette megemlíteni

2013. július 19., péntek 18:52, frissítve: szombat 14:12

Bajnai Gordon népszerű szeretne lenni, de el akarja kerülni a populizmust. A volt miniszterelnök ezt a Magyarországon tevékenykedő külföldi újságíróknak mondta. Bajnai a Reutersnek adott interjújában kifogásolta, hogy folyamatosan magas az ország eladósodottsága, arról viszont nem beszélt, hogy a GDP-arányos államadósságot éppen a szocialista kormányok tornázták fel 50-egynéhány százalékról több mint 80 százalékra.

Orbán Viktor folyamatosan harcol, függetlenül attól, hogy ellenzékben van vagy hatalmon – nyilatkozta külföldi újságíróknak Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök szerint Orbán azért választja ezt a taktikát, mert amíg a csatákat vívja, addig nem kell magyarázatokat adnia az általa előidézett problémákra.

„Először az IMF-fel, majd Brüsszellel ment szembe, legutóbb pedig Németországgal” – fejtette ki Bajnai Gordon, aki úgy gondolja: Orbán Viktor nem Magyarország szabadságáért küzd, hanem saját korlátlan hatalmáért.

Bajnai Gordon szerint a létező legjobb választás volt Magyarország számára, hogy belépett az Európai Unióba. Kijelentette, hogy ő azért fog harcolni, hogy ez így is maradjon.

„Ha Orbán Viktor ki akarja vinni Magyarországot az Európai Unióból, akkor erre felhatalmazást kell kérnie, referendumot kell tartania” – fogalmazott Bajnai. „Ha ezt most nem teszi meg, akkor úgy tekintünk a 2014-es választásokra, mint egy népszavazásra arról, hogy Magyarország Európa vagy a posztszovjet térség része kíván-e lenni” – tette hozzá az Együtt–PM szövetség vezetője.

Bajnai úgy látja, hogy Magyarországon az államadósság folyamatosan magas, és ezért nem érti, hogy a jelenlegi miniszterelnök miért beszél csökkenő tendenciákról. Bajnai azt nem említette a külföldi újságíróknak, hogy éppen a szocialista kormányok regnálása alatt növekedett 80 százalék fölé a korábban alig több mint 50 százalékos GDP-arányos államadósság.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!