2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Bajnai-adatbázis: "Egészen elképesztő a módszer"

2013. március 21., csütörtök 20:16, frissítve: szombat 12:50

A Fidesz nagyon várja a hatóság vizsgálatának eredményét – jelentette ki Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint az adatvédelmi hatóság vizsgálja Bajnai Gordon választási mozgalmának adatgyűjtő kampányát.

Szerinte az elmúlt hetekben világossá vált, hogy Bajnai Gordon szereti a külföld felé irányuló adatszolgáltatást. Most például úgy gyűjt adatokat a magyar állampolgároktól, hogy azokat saját bevallása szerint is ismeretlen, külföldi csoportoknak továbbítják.

„Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány egyedi azonosító szoftvert telepít a felhasználók gépére, amely alkalmas arra, hogy tisztázatlan és ellenőrizetlen módon gyűjtsenek adatokat a magyar emberekről.”

Tagadja a törvénytelenséget az adatgyűjtéssel kapcsolatban a Haza és Haladás Egyesület ügyvezető alelnöke. Szigetvári Viktor azt mondta a Hír Televíziónak: állnak az adatvédelmi hatóság vizsgálata elé.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!