2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Európa a háború árnyékában - A Századvég Alapítvány konferen 08:50

Az Ökotárs kizárásával minden forrást megvon Norvégia

2014. november 6., csütörtök 10:34, frissítve: péntek 08:50

Minden Norvég Alapból érkező forrást megvon az országtól Norvégia, amennyiben az Ökotárs nem folytathatja munkáját a szerződésük alapján – ezt a budapesti norvég nagykövet mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Tove Skarstein kifejtette, nem akarják lecserélni az alapítványt, továbbra is velük akarnak dolgozni, ezért azt remélik, hogy a konfliktus mihamarabb megoldódik majd. A nagykövet megerősítette, nem ismerik el a Kehi-nyomozást, ezért sem fogadta el az illetékes miniszter Lázár János meghívását. Hozzátette, a norvég kormány is folytat egy vizsgálatot, amelyet egy független brit cég végez.

„Nos, azon múlik, hogy megoldást találunk-e erre a konfliktusra, illetve különböző technikai részletekben meg tudunk-e állapodni, illetve abban, hogy az Ökotárs folytathatja-e munkáját a szerződés alapján. Ezek a fő feltételeink, ezt követően a szerződést be lehet szüntetni, de ha a magyar kormányzat ezen kritériumoknak, elvárásoknak nem tud megfelelni, és nem tudunk megállapodni, akkor ezt a felfüggesztést nem fogjuk befejezni, azaz 140 millió eurót fog Magyarország veszíteni” – közölte Tove Skarstein norvég nagykövet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!