2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Az évszázad bokszolójáról döntenek éjjel

2012. december 8., szombat 20:11, frissítve: vasárnap 15:52

Az évszázad boxolójáról döntenek szombat éjjel a mexikói Juan Manuel Márquez és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao mérkőzésén. Az egyik bokszszervezet ajánlotta fel ezt a címet. Kettejüknek együtt 18 világbajnoki címe és 80 kiütése van. Háromszor találkoztak, de a mexikói Márquez eddig nem tudott nyerni. Most háborút ígér. A meccs magyar idő szerint hajnali 3-kor lesz az Egyesült Államokban.

Több ezren fogadták a Las Vegas-i arénában az évtized két bokszolóját a mérlegelésen. A mexikói Márquez 4 súlycsoportban ötször volt világbajnok, 54 meccséből 39-et KO-val nyert. A másik oldalon a Fülöp-szigeteki Pacquiao 8 súlycsoportban tízszer lett világbajnok. Viszont eggyel kevesebb kiütése volt ugyanannyi meccsen, mint Márqueznek.

Ismerjük már egymás. Épp ezért lesz ez kemény harc. Ez egy háború lesz és remélem, minél többen látják majd - fenyegetőzött a mexikói.

A győzelem elégtétel lenne neki. Már háromszor találkozott Manny Pacquiaóval, de legyőzni egyszer se tudta. Kétszer pontozással kapott ki, egyszer döntetlen lett. Az eredményeket nem csak ő, de néhány szakértő is a mai napig vitatja.

– Mindenki tudja, hogy mi történt azon a 3 meccsen. A bírók mindig ellenem pontoztak. Most még jobban felkészültem és elvégzem a munkát a ringben – fogadkozott a mexikói.

Pacquiao szerényebben készül. Végig csak azt hangoztatta, örül, hogy újra bunyózhat Márquezzel.

– Ez lesz a negyedik mérkőzés Márquezzel, biztos, hogy jó menetek lesznek. Keményen felkészültem, hogy bebizonyítsam, hogy én vagyok a jobb. Remélem, mindenki élvezni fogja az összecsapást – mondta a Fülöp-szigeteki.

A mérkőzés valójában csak egy jelképes címről dönt, az évtized boxolója titulust a WBA ajánlotta fel, de egyébként egy boxszervezet öve sem jár hozzá.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!