2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Az ellenzék állítja, nem hallotta, de Tóbiás elszólta magát

2014. január 28., kedd 20:55, frissítve: szerda 08:31

Összezárt Mesterházy Attila mögött az ellenzéki összefogás. Összes szövetségese biztos abban, hogy a hétvégi kongresszuson a miniszterelnök-jelölt nem hallotta, hogy a szocialista szimpatizánsok „kötelet” követeltek a jobboldali gazdasági kör tagjainak. A Fidesz alelnöke nyílt levélben szólította fel Mesterházy Attilát, hogy kérjen bocsánatot a történtekért.

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje továbbra is azt bizonygatja, hogy nem a „kötelet”, hanem a „börtön” szót hallotta a hétvégi kongresszuson a közönség soraiból. Mesterházy Attila igazáért még azok a szövetségesek is kiállnak, akik ott sem voltak a sportcsarnokban. A Párbeszéd Magyarországért képviselője a televízióban nézte a nagygyűlést. A Gyurcsány-párt alelnöke médiamanipulációt emleget. „A köteles beszéd nem hangzott el. Ez megint csak a Magyar Televízió elmeszüleménye, ennek a legyártása, nyilván a Hír Televízió szereti az ilyesmit. Én ott voltam, nem hangzott el ilyen bekiabálás” – fogalmazott Molnár Csaba ügyvezető alelnök, DK.

Az LMP nem akar ezzel foglalkozni

A Lehet Más a Politika elnöke nem akar más pártok belső ügyeivel és rendezvényeivel foglalkozni. „Itt ellentmondásos hírek hangoztak el azzal kapcsolatban, hogy mi hangzott el. Ha igaz, hogy kötelet emlegettek, az mindenféleképpen elfogadhatatlan, és azt minden demokratikus politikusnak, pártvezetőnek abban a pillanatban a lehető leghatározottabban vissza kell utasítania. Ugyanakkor pedig a jelenlévők – és nem tehetünk egyebet, mint rájuk támaszkodunk, hiszen ők voltak ennek a fültanúi – viszont egyöntetűen azt állítják, hogy nem ez hangzott el” – mondta Schiffer András, az LMP pártelnöke.

Fidesz: Tóbiás elszólta magát

A Fidesz szerint a szocialisták frakcióigazgatója, Tóbiás József a Népszabadságnak adott interjújában elszólta magát. „Ő ott volt a kongresszuson, hallott mindent, és ő azt mondta, hogy »Mesterházy Attila nem a köteles beszólásra reagált«. Tehát Tóbiás József hallotta, hogy volt köteles beszólás. Tehát az MSZP ott ülő politikusai és pártelnöke nem utasította vissza ezt a beszólást” – szögezte le Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

A szintén szocialista Harangozó Tamás közösségi oldalán is azt írta valaki, hogy „Ne tagadjuk le a valóságot, a kötél szót kiabálták be”. A Jobbik szerint az MSZP múltja miatt elgondolkodtató a kötél emlegetése.

A Fidesz ügyvezető alelnöke, Kósa Lajos nyílt levélben szólította fel bocsánatkérésre Mesterházy Attilát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!