2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A polgárháború után az ítéletidő sújtja a menekülteket

2012. december 23., vasárnap 13:16, frissítve: vasárnap 20:31

A polgárháború után a hideg idő is sújtja a szíriai menekülteket. Törökországban egyre népesebbek a határ menti menekülttáborok, ahol élelmiszerhiány is van az elviselhetetlen hideg mellett. Az ENSZ adatai szerint már több mint félmillióan élnek sátrakban.

Egy szíriai család melegedik a tűznél egy törökországi menekülttáborban. Több mint 130 ezren élnek hasonló körülmények között a szír–török határ közelében felállított sátortáborokban, és a létszám folyamatosan növekszik. A török kormány 18 ezer új sátrat vásárol, hogy legyen hol elszállásolni a polgárháború elől menekülőket. A hideg miatt azonban a körülmények egyre elviselhetetlenebbek. Sokan megbetegednek, és élelmiszerhiány van.

„Nincs sem elektromos melegítőnk, sem gázunk. Az eső miatt tüzet sem tudunk rakni. Nem tudunk semmit csinálni, és a tábor vezetése csak két kenyeret ad 6 emberre” – mondta az egyik menekült.

Az ENSZ hivatalos adatai szerint már félmillió szíriai menekült a környező országokba a harcok elől, de a vöröskereszt szerint ez a szám sokkal magasabb. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor térhetnek haza. Az Asszád-rezsim egyelőre kitart, és a nyugati hatalmak attól tartanak, hogy vegyi fegyvereket is kész bevetni a lakosság ellen, hogy megőrizze hatalmát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!