2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

A pedofil Sipos elhagyhatta az országot

2014. július 24., csütörtök 20:59, frissítve: hétfő 07:23

Információink szerint elhagyta az országot Sipos Pál, a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori tanár és tévés. A botrány kirobbanása óta sem Budapesten, sem badacsonytomaji nyaralójában nem találni. Sipos 2010-ig a Magyar Televízió szerkesztője volt, de munkaviszonya azóta már megszűnt. 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is megkapta a balliberális kormány nemzeti kulturális örökség miniszterétől.

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola budapesti épülete. 1989-ig tanított itt Sipos Pál. 25 évvel később derült ki, hogy akkori sietős távozására azért került sor, mert több diákjával is fajtalankodott. 1976-ban egyébként maga Sipos is itt végzett, az iskola honlapján a mai napig szerepel a neve, mint ismertté vált régi diák. Sipos Pál ugyanis az MTV szerkesztője is volt, ifjúsági és kulturális műsorokat készített. A nagy könyv című műsorban vállalt szerepéért 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is megkapta a balliberális kormány nemzeti kulturális örökség miniszterétől.

Az MTVA közleményben határolódott el Sipostól, az MTV örökös tag alapítványból is visszahívták. A férfit mi is kerestük badacsonyi házánál, de nem találtunk ott senkit. A szomszédok nem örülnek az érdeklődő újságíróknak.

A Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella szerdán arra szólította fel a férfit, hogy álljon a nyilvánosság elé és tisztázza magát. „Sipos Pál ügye nem magánügy. A köztelevízió egykori dolgozójáról van szó, a magyar állam kitüntetettjéről van szó, sőt a Bajnai-párt alapítójáról van szó.”

A férfi másfél éve maga is aláírta az Együtt 2014 választási összefogást sürgető nyilatkozatát. A párt társelnöke, Szigetvári Viktor azonban azt állította: a férfi nem vett részt a párt megalapításában.

A párt később közleményben tagadta, hogy a férfi tagja lenne a pártnak. A botrány kirobbanásáig Sipos Pál a Budapesti Kommunikációs Főiskola tanára volt. A Kommunikációs és művészeti kar jelenlegi dékánja, Sipos korábbi MTV-s munkatársa: Kepes András. Csütörtökön azonban őt is hiába kerestük.

Azt, hogy a Trefort gimnáziumból való távozása után is követett-e el pedofil bűncselekményt, egyelőre nem tudni. Ha nem, akkor 25 évvel ezelőtti tetteiért már nem lehet felelősségre vonni, a büntető törvénykönyv (Btk.) szerint ugyanis az már elévült.

Sipos megnyomoríthatta diákjai érzelmi életét

Egy életre megnyomoríthatta diákjai érzelmi életét a rajtuk szexuális erőszakot elkövető Sipos Pál – közölte Magyarország élőben című műsorunkban a szexológus szakértő. Hevesi Krisztina hozzátette: a bántalmazott fiatalkorúak valószínűleg később sokkal nehezebben tudtak egészséges párkapcsolatot kialakítani.

– Ő kimondottan olyan, tehát itt az érzelemmel zsarolta a fiatalokat és pont azokat a fiatalokat, akik nem rendezett családból valók, tehát eleve olyanokat, akik sérülékenyek voltak és még éhesebbek voltak az érzelmi kötelék kialakítására. A másik része pedig az, hogy a serdülőkor egy nagyon szenzitív, nagyon érzékeny periódus egyik oldalról úgy, hogy vágynak a példaképekre, ezért aztán vakon követnek ideákat, eszméket – mondta Hevesi Krisztina.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!