2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

A kormányos kiugrott a kigyulladt hőlégballonból

2013. február 26., kedd 18:27, frissítve: csütörtök 09:17

A luxori katasztrófában a magyar áldozaton túl hongkongi, francia, brit és japán állampolgárok veszítették életüket. Az első hírek szerint a hőlégballon kormányosa és két turista túlélte a zuhanást.

„Az egyiptomi hatóságok megerősítették, hogy a Luxorban történt hőlégballon-balesetben egy magyar állampolgár is életét vesztette. A konzuli szolgálat haladéktalanul megkezdte a szükséges lépések megtételét”– tájékoztatott Szűcs Gabriella, a Külügyminisztérium főosztályvezető-helyettese.

A hőlégballon az első vizsgálatok alapján 300 méteres magasságban haladt, amikor kigyulladt, felrobbant, majd egy cukornádültetvényre zuhant. A francia, brit, japán és hongkongi turisták utazását egy svájci iroda szervezte, amelynek vezetője megerősítette, hogy február 22-én egy 15 fős csoport indult útnak Hongkongból Egyiptomba. Közülük kilenc személy életét vesztette a balesetben.



A kosárban az első jelentések szerint huszonegyen ültek. Szemtanúk beszámolói szerint a kormányos még a földre zuhanás előtt kiugrott a járműből. „A hőlégballon megpróbált lejjebb ereszkedni, majd ismét emelkedni kezdett. Ezt követően hirtelen kigyulladt. Először a kormányos ugrott ki, aztán egy turista. A többiek az égő hőlégballonban rekedtek”– mondta egyikük.

Elterjedt turistalátványosság a hőlégballonos utazás

Hasonló baleset történt 2009-ben is. Akkor tizenhat turista sérült meg, amikor ballonjuk egy toronynak ütközött. Az esetet követően szigorították a szabályokat, és a kormányosokat is újraképezték. Egyiptomban a turizmusból élnek a legtöbben: 2010-ben 14,7 millió turista érkezett az országba, a forradalom után azonban ez a szám visszaesett 9,8 millióra. Elemzők szerint a mostani baleset az idegenforgalmat még mélyebb recesszióba taszíthatja.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!