2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 22:50

A Jobbik után az MSZP is ragaszkodik az elnöki poszthoz

2014. április 24., csütörtök 17:15, frissítve: péntek 09:36

2010 után ismét a nemzetbiztonsági bizottság vezetésén vitáznak az ellenzéki pártok. A Jobbik után az MSZP is bejelentkezett a bizottság elnöki posztjáért. Mesterházy Attila a Hír TV-nek azt mondta, igényt tartanak a bizottság vezetésére, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a testület elnökét a szocialista frakcióból jelölhessék. A törvény szerint erre a legnagyobb parlamenti képviselőcsoporttal rendelkező ellenzéki pártnak van lehetősége.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese a Hír TV Magyarország élőben című műsorában nem zárta ki, hogy a kormánypártok igent mondanak az önálló foglalkoztatási bizottságra. „A foglalkoztatáspolitikának a külön bizottságban kezelése volt az az ellenzéki követelés, amely valóban egységesen jelenik meg, és törekszünk a kompromisszumra, tehát valóban ezeket a javaslatokat meg fogjuk fontolni” – közölte Gulyás Gergely.

A Jobbik már eldöntötte, hogy melyik bizottságok vezetésére tart igényt. „A két bizottság, amire mi a tárgyalásokra érkezni fogunk saját személyi javaslattal, az a nemzetbiztonsági és az oktatási és kulturális bizottság. Ez lesz a mi tárgyalási alapunk” – mondta Vona Gábor.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöki székét a legnagyobb ellenzéki párt is magának követeli. Az MSZP vezetése informális frakcióülésen tájékoztatta saját javaslatairól a megválasztott képviselőket. „Egy biztos, hogy a nemzetbiztonsági bizottság miatt konfliktus fog alakulni, hiszen a hagyományok és a törvény szerint a legnagyobb ellenzéki frakció adja a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját. Ehhez most is ragaszkodni fog a szocialista párt. A többit a holnapi tárgyalásokon fogom elmondani” – nyilatkozta Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke.


Mesterházy Attila megismételte, hogy az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzésére külön bizottságot állítanának fel, és önálló parlamenti bizottság foglalkozna az önkormányzatokkal is. Az informális frakcióülésen személyi kérdésekről nem tárgyaltak, de a Hír TV értesülése szerint Mesterházy Attila maradna az MSZP képviselőcsoportjának vezetője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!