2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

A Jobbik szigorítaná a lakásrendeletet Szegeden

2013. október 2., szerda 19:43, frissítve: csütörtök 10:26

Szigorítaná a helyi lakásrendeletet a szegedi Jobbik, kizárnák a szociális bérlakások kedvezményezettjei közül a büntetett előéletűeket. Azokat a családokat pedig, amelyek már bérlakásban élnek, de nem tartják be az együttélés legalapvetőbb szabályait, kilakoltatnák.

A szegedi Hétvezér utcában lakók nemrég arról panaszkodtak, hogy a közeli bérházban élők nem tartják be az együttélés legalapvetőbb szabályait sem: késő estig randalíroznak, ha valaki rájuk szól, megfenyegetik, s olyan is volt, hogy bántalmaztak egy nőt. Aki tehette, rácsokat, kamerákat szerelt fel a házára, lakására, hogy megelőzze a betöréseket. A rendőrség idén már több mint 500 esetben intézkedett a környéken.

„Úgy gondoljuk, hogy nagyon könnyen jutnak bérlakáshoz olyanok, akik a társadalmi együttélés normáit nem tartják be, bűnözői életformát folytatnak. Ezért a határozati javaslatunkkal azt szeretnénk elérni, hogy ők ne juthassanak ilyen lakásokhoz” – mondta a Hír TV-nek Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke.

A radikális párt feddhetetlenségi bizonyítványt kérne a lakásigénylőktől, illetve a bentlakóktól is. Az LMP szerint a társadalom peremére csúszott, nehéz helyzetben lévőket segíteni kell, nem pedig büntetni.

A Jobbik teljes körű konszenzust sürget a pártok között, és még idén a közgyűlés elé vinné a tervezetet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!