2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kitiltási ügy: a Jobbik higgadt, szakmai vizsgálatot akar

2014. november 11., kedd 11:20, frissítve: kedd 15:13

Péntekre összehívja az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságát a jobbikos Volner János az amerikai kitiltási ügy tisztázása érdekében.

A politikus a parlamentben közölte: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke mellett az amerikai ügyvivőt, a kormány képviselőjét és Heim Pétert, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnökét is meghívják. Szerinte mindenkinek a higgadt, szakmai vizsgálat az érdeke. „Magyarország lakóinak tisztában kel lenniük azzal, hogy vezető állami tisztségviselők, olyanok, mint Vida Ildikó, az adóhivatal elnökeként érintettek-e bármilyen korrupciós bűncselekményeben, hogy mi történik ebben az ügyben, hogy az Egyesült Államok miért állítja, amit állít, és hogy a magyar kormány miért hazudozik összevissza ezzel párhuzamosan. Semmi egyebet nem szeretnénk, nem politikai vagdalkozásra szeretnénk ezt az alkalmat fölhasználni, hanem egy higgadt, szakmai alapokon álló, tényszerű vizsgálatot szeretnénk ebben az ügyben, mert mindenkinek az az érdeke, hogy ebben a kérdésben tisztán lássunk” – fogalmazott a Jobbik alelnöke.

Répássy: Budapest nem Guantánamo

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke végigmegy az amerikai ügyvivő által ajánlott úton és vízumot kér, hogy tisztázhassa, mivel is vádolják őt az amerikaiak – reagált a jobbikos politikus szavaira a parlamentben az igazságügyi minisztérium államtitkára. Répássy Róbert ugyanakkor hozzátette: a Vida Ildikó elleni amerikai eljárás „elképzelhetetlen egy jogállamban, ez a vád elképzelhetetlen egy jogállamban. Hogy az érintett nem tudja azt, hogy pontosan mivel vádolják, mivel gyanúsítják, és nem tud ellene védekezni, nem tud ellene fellebbezni, nem tud jogorvoslatot kezdeményezni. Nem vitatjuk, hogy az Egyesült Államokban vannak ilyen törvények, olyan törvények, amelyek például a guantánamói fogolytábor működését lehetővé teszik, de szeretnénk jelezni a magyar kormány nevében, hogy Budapest nem Guantánamo, itt nem lehet először valakiről kihirdetni, hogy ő korrupt és utána bizonyítani, vagy utána az érintettet arra kötelezni, hogy bizonyítsa ártatlanságát” – fogalmazott Répássy Róbert.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!