2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:25

A Hír Televízió képernyője is elsötétül

,

2014. június 5., csütörtök 12:16, frissítve: csütörtök 21:27

Már több mint hetven magyarországi tévé- és rádiócsatorna, illetve újság és netes felület csatlakozott a reklámadó bevezetése elleni tiltakozáshoz.

Csütörtökön a Hír Televízió képernyője is elsötétül egy időre – ezzel tiltakozva az egész kommunikációs iparágat sújtó tervezett adó ellen. A Magyar Reklámszövetség felhívásához az MNO is csatlakozott, honlapjukon fekete kezdőlappal tiltakoznak a tervezett adó ellen.

A reklámszövetség elnöke szerint ugyan a reklámadó állami bevétele várhatóan hétmilliárd forint lenne, a bevezetése középtávon 30-40 milliárd forintos kárt okozna a gazdaságnak. A reklámok drágulásával csökkenne a hirdetők száma is, emiatt pedig koncertek, fesztiválok, színházi előadások maradhatnak el, drágulhat a mozijegy, a médiában pedig több ezer ember állása kerülhet veszélybe.

A Fidesz támogatja a reklámadót

A nagyobbik kormánypárt támogatja a reklámadóról szóló törvényjavaslatot, és kezdeményezi, hogy az előterjesztést már jövő kedden tárgyalja a parlament – jelentette ki Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője szerint a mostani tiltakozás kísértetiesen hasonlít ahhoz a helyzethez, mint amikor a bankadót vezették be. Hozzátette: a közteherviselést ki kell terjeszteni azokra a szektorokra, ahol jelentős nyereségek keletkeznek, és szerinte a reklámpiac szereplői közül sokan nagy hasznot könyvelnek el. Hangsúlyozta, hogy a vitának nem az a tárgya, hogy legyen-e reklámadó, hanem az, hogy hogyan legyen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!