2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Alvilági körök is keresik a pécsi támadót

,

2013. április 9., kedd 17:00, frissítve: csütörtök 09:21

Továbbra sem találja a rendőrség a pécsi polgármester lányát megtámadó férfit. A 23 éves elkövető ellen a hétvégén indítottak hajtóvadászatot.

A pécsi cigány kisebbségi önkormányzat és az Országos Roma Önkormányzat is nyomravezetői díjat ajánlott annak, aki segít kézre keríteni a pécsi polgármester lányát megtámadó férfit. A százezer forintos felajánlás mellett azt kérték a magyarországi cigányságtól, hogy segítsenek a férfi elfogásában.

A rendőrség hétfő este újabb nagyszabású razziát tartott a gyanúsított bátyjának háza környékén – számolt be a Hír TV munkatársa a helyszínről. Egyes információk szerint Nyerges Zoltán az egyik helyi dűlőben húzta meg magát, mielőtt nyoma veszett volna. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományán túl a Pécsi Rendőrkapitányság, a készenléti rendőrség, a megyei polgárőség, valamint a terrorelhárítás speciális egységei is részt vesznek a kutatásban – a rengeteg önkéntesen felül. A rendőrség megerősített szolgálatban van jelen az autóbusz- és vonatpályaudvarokon, az egyenruhások a körözési felhívásokat mutogatják az utasvárókban tartózkodóknak, hogy nem látták-e valahol az elkövetőt. A brutális támadás óta a vadászboltokban megnövekedett az érdeklődés az önvédelmi fegyverek és a gáz-spray-k iránt.

A férfit nemcsak a rendőrség, de az alvilági körök is keresik. Egy a Hír TV stábjának név nélkül nyilatkozó férfi nemrég szabadult tízéves börtönbüntetéséből. Ő azt mondja, olyan információik vannak Nyergesről, amelyet nem akarnak a rendőrséggel megosztani. Ha ők találják meg előbb, a roma szokások szerint járnak el vele. „Azért keressük ezt az illetőt, mert mi is elítéljük ezt a bűncselekményt, és mi szeretnénk a hatóságnak a kezére átadni” – fogalmazott a férfi.

Csütörtökön 17 órára felvonulást szerveznek Pécsett a legnagyobb internetes portálon. Az emberek félnek és azt szeretnék, ha félelem nélkül léphetnének az utcára.

Páva Zsolt lányát közben továbbra is kórházban ápolják, gyógykezelése várhatóan több hétig el fog tartani.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!