2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

54 Celsius-fokos hőségre számítanak

2013. június 29., szombat 12:55, frissítve: vasárnap 11:49

Perzselő forróságot várnak az Egyesült Államok délnyugati államaiban hétfőtől. Arra is van esély, hogy megdőljön a Földön valaha is mért legmagasabb rekordhőség, amelyet szinte napra pontosan száz évvel ezelőtt ugyanitt mértek.

A Föld legforróbb pontja, a Nevada és Kalifornia határán található Death Valley. Most még csak 125 Fahrenheit fokot azaz 51,6 Celsius-fokot mutat a hőmérő, de van esély rá, hogy megdőljön 1913-as, júliusi rekord. Akkor 56,6 fokot mértek. Ez egyben a Földön valaha mért legmagasabb hőmérsékletet.


Los Angelesben az utak mellett sátrakat állítanak, és hideg vizet kínálnak az autósoknak, a boltokba pedig jeget szállítanak, hogy ezt osztogassák a vevőknek. A legnagyobb veszélynek a gyerekek és az idősek, valamint a vese elégtelenségben, asztmában, magas vérnyomásban és cukorbetegségben szenvedők vannak kitéve. A hatóságok ezért figyelmeztették az embereket, hogy maradjanak a légkondicionált épületekben és csak a legszükségesebb esetben menjenek szabad levegőre, a segítségre szorulókat pedig ne hagyják felügyelet nélkül.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!