2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

15-30 centiméter: csak esik és esik

2013. március 27., szerda 06:57, frissítve: szerda 10:44

Az ország jelentős részén ismét esik a hó. Az északkeleti megyékben még este is friss csapadékra lehet számítani. Hét megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország jelentős részén továbbra is havazik, a fő- és mellékútvonalakon is téliesek az útviszonyok. A Dunántúl nyugati és déli területein 15-20, a középső országrészben helyenként 25-30 centiméter hó hullott az elmúlt 2 nap alatt. Az Alföldön 15-20, míg az északkeleti megyékben 5-10 centiméter a hó vastagsága. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelezést. Eszerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében okozhat gondokat a közlekedésben a havazás és a hófúvás.

A vasúti közlekedésben kisebb, 5-10 perces késésekre lehet számítani a havazás miatt. A MÁV közlése szerint minden vonat elindult, a szerelvények az ország jelentős részén menetrend szerint járnak. A vasúti pályák mentén folyamatosan takarítják a síneket, de az elhaladó vonatok menetszele felkavarja a frissen leesett havat, és emiatt szinte minden vonat után újra kell tisztítani a váltókat.

A katasztrófavédelmet több mint 200 alkalommal riasztották az elmúlt 24 órában – elsősorban árokba csúszott autók műszaki mentését kellett megoldaniuk. Az Országos Rendőr-főkapitányság összesítése szerint egy nap alatt 39 sérüléssel járó baleset történt a csúszós utakon, 8 karambolnak súlyos sérültjei is voltak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!