2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Varufakisz: A görög reformok bukásra vannak ítélve

,

2015. július 18., szombat 21:00, frissítve: szombat 21:11

A görög reformok bukásra vannak ítélve – jelentette ki a BBC-nek adott interjújában a volt görög pénzügyminiszter. Hétfőn újra kinyitnak a görög bankok.

Janisz Varufakisz szerint az euróövezet tagállamai által elvárt megszorítások elrettentő példaként vonulnak majd be a gazdaságtörténetbe.

Közben Alekszisz Ciprasz miniszterelnök leváltotta azokat a minisztereket, akik nem szavazták meg a legújabb hitel fejében támasztott költségvetési kiigazításokat. A távozó tárcavezetők többsége a kormánypárt szélsőbaloldali szárnyához tartozott, utódaik már le is tették a hivatali esküt.

Tegnap a német parlament is jóváhagyta a programot, így megkezdődhetnek a tárgyalások Athén és hitelezői között. Az euroövezet elnöke szerint az egyeztetések akár egy hónapig is elhúzódhatnak.

Hétfőn újra kinyitnak a görög bankok, a készpénzfelvétel korlátozása megmarad, de enyhítenek rajta. Az ügyfelek hetente legfeljebb 420 eurót vehetnek fel a számlájukról. Jövő héttől ismét lehet fizetni külföldön is a görög bankok kártyáival.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!