2019. április 26.,
péntek, Ervin napja

Varjú: Fizessék be az MNB nyereségét az államkasszába

Hír TV

2018. június 5., kedd 08:33, frissítve: kedd 08:55

A Magyar Nemzeti Bank nyereségét az államkasszába kéne befizetni és abból meglehetne segíteni például a deviza-károsultakat - erről is beszélt Reggeli járat című műsorunkban a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Varju László szerint Kósa Lajos és Szijjártó Péter tudatos árfolyamrontó nyilatkozatai miatt kerültek rossz helyzetbe a devizahitellel rendelkezők. A DK alelnöke hozzátette, hogy egy állam és bankközi megállapodással könnyen megoldható lenne a helyzet.

„Gyakorlatilag 3 szereplője van egy ilyen helyzetnek. A bank az állam és maga az állampolgár aki fizeti, vagy már egy jó ideje nem fizeti a törlesztőrészletet. Lényegében a pénzügyi szektor és az állam között létre kell, hogy jöjjön egy olyan megoldás aminek eredményeként egyébként az állampolgárnak a devizatartozással rendelkezőnek csökkenni tud a tartozása. Erről elsősorban az állam és a bankok tudnak megállapodni, például ott az adókat csökkenteni kell azzal, hogy ők meg csökkentsék ezeknek az embereknek a terheit. Nem olyan bonyolult ez, meg lehet csinálni” – mondta a DK alelnöke.