2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Tízezreket foszthatna meg a szabad szombattól

2016. április 21., csütörtök 20:16

Az ENSZ munkaügyi szervezetéhez fordul a Vegyipari Szakszervezeti Szövetség (VDSZ), ha a kormány megszünteti a készenléti jellegű munkákhoz kötődő bérpótlékokat.

A legnagyobb ipari szakszervezet szerint az intézkedés tízezreket foszthatna meg a szabad szombattól. A készenléti jellegű munkakörben dolgozókat jelenleg csak azokon a hétvégéken rendelhetik be pluszpénzért munkahelyükre, amikor vasárnap amúgy is dolgoznának. Az érdekképviselet jelenleg azt méri fel, hogy pontosan hány embert érintene a pótlék megszüntetése.

„A munkatörvénykönyv módosításával a kormányzat módosítani szeretné a készenlét jellegű tevékenységhez kötődő bérpótlékokat, illetve az egész jogviszonyt. Ez egyébként az ipar területén nagyon sok munkavállalót érint, úgyhogy a vegyészszakszervezet keresi azokat az ágazatokat, akiknél a foglalkoztatottak számánál jelentős ez a foglalkozási mód, illetve a készenléti jellegű alkalmazás, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez a törvénypont vagy törvénycikkely ne módosuljon” – közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!