2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Orbán: Nem kell, sőt nem szabad beletörődnünk

2015. március 5., csütörtök 17:10, frissítve: csütörtök 17:39

Megkezdődött az új Suzuki Vitara gyártása Esztergomban, a gépkocsit exportálni is Magyarországról fogják. Az avatóünnepségen Orbán Viktor azt mondta, a gyár több tízezer embernek ad munkát. A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy még ebben a félévben megállapodást köt a kormány Esztergommal, hogy az eladósodott város a nehézségek ellenére is fejlődni tudjon.

Orbán Viktor próbálta ki először a Suzuki Vitarát, a japán autógyár legújabb, városi használatra tervezett autóját. Az esztergomi üzemben ebből a típusból 70 ezret gyártanak le ebben az évben, az előállítás során pedig több mint 70 magyar beszállítóval dolgoznak majd együtt.

„Az önök üzeme, tisztelt Suzuki úr, 3100 embernek közvetlenül, áttételesen pedig 30 ezer magyar embernek ad munkát. És magunkénak érezzük a Suzukit, mert öt éve partnere a kormánynak a mozgáskorlátozottak számára kidolgozott programban, és segít a kormánynak abban, hogy a csökkentett munkaképességűek életét megkönnyíthessük” – fogalmazott a kormányfő.

De nemcsak a Suzuki, más japán cégek is vonzónak találják a hazai gazdasági környezetet – jelentette be a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a kormány reális célnak tartja, hogy 2018-ra megvalósuljon a teljes foglalkoztatás. „2010 óta 455 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon, mint korábban, és ez jól mutatja, hogy nem kell, sőt nem szabad beletörődnünk a munkanélküliségbe. Csak ezen a héten három japán vállalat jelentette be, hogy új vállalkozásokat hoz Magyarországra. Ez pedig több száz új munkahelyet teremt” – mondta Orbán Viktor.

Orbán: Megállapodásban garantáljuk Esztergom fejlődését

A miniszterelnök a rendezvényen bejelentette azt is, hogy Esztergom városával még az idei év első felében együttműködési megállapodást köt a kormány.

– Mindannyian ismerjük, hogy milyen viharos politikai évek vannak Esztergom város mögött. Szeretném bejelenteni, hogy még az év első felében ismét lejövök önökhöz, akkor már a városházára, és szeretném a polgármester asszonnyal aláírni azt a kormány és Esztergom közti megállapodást, amely hosszabb távra is garantálja Esztergom város polgárai számára azt a fejlődést, ami méltó a városhoz és méltó az itt élő emberekhez – hangsúlyozta a kormányfő.

A kormány vállalása az is, hogy három éven belül átadják az új, nagy teherbírású komáromi Duna-hidat, és tervezik az Esztergomot az M1-essel összekötő gyorsforgalmi út megépítését is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!