2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Orbán: Az áfacsökkentés egy nyugdíjemeléssel is felér

2016. május 6., péntek 12:11, frissítve: péntek 13:24

Az alapvető élelmiszerek áfacsökkentése egy nyugdíjemeléssel is felér – a miniszterelnök szerint. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában továbbá felháborítónak nevezte a 250 ezer eurós fejpénzt Orbán Viktor pénteken.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a jövő évi költségvetésről szólva azt mondta: 2010-ben ígérték meg, hogy a nyugdíjak értékállóak maradnak, és ehhez tartják magukat. A kormányfő kiemelte: a szakápolók és az orvosok fizetésének rendezése lesz a következő lépés, és a szociális szférában is igyekeznek javítani a helyzeten.

A miniszterelnök szerint bár a költségvetés összességében feszes, a strukturális hiány miatt nem fog kiigazítást kérni Brüsszel.

Orbán kiakadt

Kiakadt a 250 ezer eurós fejpénzen Orbán Viktor, és felháborítónak nevezte azt, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Az európai bizottság javaslata szerint minden egyes be nem fogadott menekült után 77 millió forintot kellene fizetnie Magyarországnak szolidaritási hozzájárulásként. A miniszterelnök szerint a brüsszeli lépés egy lórúgással ér fel. A kormányfő beszélt a jövő évi költségvetésről is. Azt mondta: a szakápolók és az orvosok fizetésének rendezése lesz a következő lépés, de a szociális szférában is igyekeznek javítani a helyzeten. Hozzátette: bár a költségvetés összességében feszes, a strukturális hiány miatt nem fog kiigazítást kérni Brüsszel.

„Ami egy gyomorszájra mért ütéssel ér fel, vagy lórúgás. Az, amire nehéz is szavakat találni egyébként, a fölháborodást nehéz most civilizált nyelvi formákba önteni. Az a büntetés. Tehát hogy 250 ezer eurót akarnak fizettetni minden egyes migráns után azokkal az államokkal, akik nem akarják befogadni őket. Na, most én számoltam, 7 év alatt egy magyar ember az a brüsszeli forrásokból körülbelül 4 ezer eurót kap. Egy magyar ember Brüsszelnek 4 ezer eurót ér 7 év alatt. 1 migráns meg 250 ezer eurót” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!