Olcsóbb hús, egészségügyi finanszírozási problémák?
2015. május 14., csütörtök 06:45, frissítve: csütörtök 10:16
A feldolgozott sertéshústermékek ára is csökkenhet jövőre a Hús Terméktanács szerint. A szervezet elnöke Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta, a sertéstőkehús áfájának 5 százalékra csökkentése miatt januártól a szalámi vagy a párizsi is olcsóbb lehet a boltokban. Németh Antal hangsúlyozta: egy ekkora mértékű adócsökkentést nem tüntethetnek el sem a feldolgozók, sem a kereskedők. „Azt meg kell tudnia a feldolgozónak magyarázni, hogy miért nem került az is olcsóbba, ha az egyéb feltételek természetesen ugyanazok, mint a korábbi időszakban, és miért ne lennének? Tehát a feldolgozott termékekre is ennek hatása kell, hogy legyen” – mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.
Palócz: Túlélési politika zajlik az egészségügyben
A jövő évi költségvetés sem oldja meg az egészségügy finanszírozási problémáit a Kopint-Tárki vezérigazgatója szerint. Palócz Éva Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta, túlélési politika zajlik az egészségügyben. „Az egészségügy helyzete nem nagyon változik ebben a költségvetésben. Nincsen makroszinten áttörés, ettől még mikroszinten bizonyos lépések történhetnek. De azt gondolom, hogy ez a költségvetés sem az, ami az egészségügy problémáit meg fogja oldani és lényegesen nagyobb finanszírozást fog biztosítani az ágazatnak” – fogalmazott a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója.
Forrás: Hír TV