2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Másodszor is lebukott az illegálisfém-kereskedő

2015. április 18., szombat 13:00, frissítve: szombat 13:08

A pénzügyőrök ismét felszámolták Vecsésen azt az illegális fémtelepet, ahol tavaly több tonna vashulladékot koboztak el.

A mostani ellenőrzéskor újabb, közel 2 tonna fémet foglaltak le, amit a tulajdonos lomtalanításokon gyűjtött össze. Mivel az illetőnek nem volt engedélye a hulladékok gyűjtéséhez és tárolásához, ezért eljárást indítottak ellene. Több százezer forintos bírságra számíthat.

– A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vecsésen találtak egy illegális fémtelepet, a magánszemély az udvarán és a melléképületben közel két tonna fémhulladékot halmozott fel. Megtalálták a pénzügyőrök a tolósúlyos mérleget is, amellyel a fémhulladékokat mérték. Elmondta az ingatlan tulajdonosa, hogy ezeket a fémhulladékokat főként lomtalanításkor gyűjtötte össze, azonban fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett, ezért a NAV pénzügyőrei a közel két tonna fémhulladékot lefoglalták, és fémkereskedelmi törvény megsértése miatt eljárást indítottak. A várható bírság közel négyszázezer forint lesz. Ugyanennél a magánszemélynél tavaly is volt már egy ilyen ellenőrzés, akkor több mint 2,5 tonna fémhulladékot foglaltak le a pénzügyőrök, és kiszabtak félmillió forint bírságot – mondta Suller György, a NAV vám- és jövedéki szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!