2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Különbséget tenne a brit belügyminiszter az uniós állampolgárok között

Hír TV

2018. február 5., hétfő 07:20, frissítve: hétfő 07:31

Brexit
Helyénvalónak tartja a brit belügyminiszter, hogy a kormány különbséget tenne az EU-ból történő kilépés előtt és után érkező uniós állampolgárok között. Amber Rudd a BBC-nek beszélt arról, hogy a brexit utáni átmeneti időszakban érkezettek ugyan szintén vállalhatnak munkát, de a tervek szerint regisztrálniuk kellene. A letelepedési jogokkal kapcsolatban is hasonló különbséget tenne a brit politikus az uniós állampolgárok között. A kormány korábban többször is azt hangoztatta, hogy a 2019. március végi kilépés után a brit állampolgárokéval azonos jogosultságok mellett kaphatnának letelepedett státust.

Toyota
Mintegy 645 ezer autót hív vissza ellenőrzésre világszerte a Toyota a légzsákok esetleges meghibásodása miatt. A visszarendelés a 2015 májusa és a 2016 márciusa között gyártott Toyota Prius, Lexus RX és Lexus NX típusokat érinti. A cég hangsúlyozza, hogy az intézkedés nincs közvetlen összefüggésben az elmúlt időszakban nagy botrányt kavart, halálos áldozatokat is követelő Takata-légzsákokkal. A mostani visszarendelés oka, hogy az autók összeszerelésekor olyan hiba keletkezhetett, amely rövidzárlatot okozhat, és emiatt esetleg nem nyílik ki ütközéskor a légzsák.

FED-elnök
Hétfőn már új munkahelyen kezd az amerikai jegybank szerepét betöltő FED volt vezetője, akinek pénteken járt le elnöki mandátuma. Janet Yellen volt az első nő a FED élén, és ahogy elődei, ő sem marad a kormányzótanácsban, és kivonul a monetáris politika irányításából is. A szakember a washingtoni Brookings Intézet vezető gazdasági munkatársa lesz a pénzügyi és monetáris politikát tanulmányozó Hutchins Központban. Itt dolgozik korábbi elődje, Ben Bernanke is. Janet Yellen utódja, Jerome Powell hétfőn teszi le a hivatali esküt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!