2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Jó minőségű az őszibarack, és jó áron lehet kapni

Hír TV

2018. július 20., péntek 15:58, frissítve: péntek 17:07

A minősége jó, a mennyisége pedig megfelelő az idei őszibaracktermésnek – a kajszival ellentétben az őszit nem károsította a kora tavaszi fagy. Az érése legalább két héttel előbbre tart a megszokottnál.

Az ország egyik legnagyobb gyümölcsöse az ültetvények közelében saját üzletet üzemeltet. Itt jóval a piaci ár alatt lehet frissen szedett őszibarackot kapni.

– Az újság is írta, a médiában is volt. Internetet is nézünk, piacra járunk, járjuk a várost, többfelé járunk és ezt találtuk a legolcsóbb helynek, meg a legjobbnak.
– Milyen a minőség?
– Jó. Minden finom, minden édes és elfogadható gyümölcsöket adnak mindenből – mondta Orbán György.

A cég 20 hektáron termel őszibarackot. A gyümölcs kibírta a kora tavaszi fagyot, a mennyiség és a minőség is jó. Ellentétben a kajszival, annak a 90 százaléka elfagyott, és a nektarin is károsodott – ez az árakon is meglátszik. A kevés és drága kajszi miatt a korábbi évekhez képest jóval többen keresik az őszibarackot.

„Az idei őszibaracktermés egy ötös skálán négyesnek, tehát egy jónak mondható. A nektarin pedig gyenge közepesnek mondható. Valószínű a kora tavaszi fagy a nektarinnál behatással volt, tehát némi fagykár keletkezett. Az őszibarackra visszatérve az egy jó termés, nagyon jó kereslet van, jó ár van. Valószínű a mérsékelt kajszi megjelenése a piacon kedvező hatással volt az őszibaracknak az árára és a keresletére.” – mondta Pillmann Gábor, a Danic Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető szerint az őszibarack érése legalább két héttel előbbre tart, így várható, hogy augusztus közepére eltűnik a kínálatból.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!