2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Hiába az adókedvezmény – kiviszik a nyereséget

2015. augusztus 5., szerda 08:29, frissítve: szerda 08:34

A Magyarországon megtelepedett multinacionális cégek jelentős adókedvezményt és támogatást kapnak, ezért nem elfogadható, hogy nyereségük döntő részét külföldre utalják és idehaza alig fizetnek adót.

A Magyarországon megtelepedett multinacionális cégek jelentős adókedvezményt és támogatást kapnak, ezért nem elfogadható, hogy nyereségük döntő részét külföldre utalják és idehaza alig fizetnek adót – jelentette ki Csath Magdolna a Magyarország élőben című műsorban. A közgazdász szerint a külföldi nagyvállalatok kiemelkedő profitja az olcsó munkaerőnek és a költségvetésből származó forrásoknak is köszönhető.

„Szeretném a figyelmet arra felhívni, hogy a hazai kis- és közepes méretű vállalatok ehhez képest mennyire elhanyagoltak, holott az az érv, hogy azért kell nekünk ennyire támogatni ezeket a cégeket, mert munkahelyeket hoznak létre, ami igaz, de ha megnézzük, hogy egy munkahelyet mennyi pénzből hoznak létre, azt gondolom, hogy abból a pénzből a hazai kis- és közepes vállalatok ugyanannyi vagy még több munkahelyet létre tudnának hozni” – fogalmazott Csath Magdolna.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!