2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Gőgös: Ezek csupán ellopott támogatások

2015. augusztus 12., szerda 18:19, frissítve: szerda 18:19

A Vidékfejlesztési Program 1300 milliárdjából 800 milliárd támogatja majd az agrár- és élelmiszer-ipari beruházásokat 2014–2020 között. Az MSZP elnökhelyettese szerint a szám csalóka.

Merthogy 1300 milliárd forint még a 256 forintos euró árfolyamon volt. Most viszont nem ennyivel kell számolni. Így a forrás jelentősen csökkent. Gőgös Zoltán szerint az is becsapás, hogy a kormány büszke arra, hogy 3 ezer fiatal gazda kap majd támogatást. Régebben ez a szám viszont csaknem a duplája volt. Gőgös szerint, amiket uniós fejlesztéseknek nevez a kormány, azok csupán ellopott támogatások.

„Amit még jelentős problémának látunk, hogy az élelmiszeripar-fejlesztést, amely nélkül Magyarország rendkívül nehéz helyzetben lesz, hiszen óriási versenyképességi hátrányunk van, a kormány úgy akarja végrehajtani, hogy 5500 projektre adna támogatást élelmiszeripar címén, ez 200 milliárdos projekt, tehát nagy összeg. Ez tudják mit jelent? Hogy minden kistelepülésen két élelmiszer-feldolgozó lesz, már csak azt nem tudom, hogy ki fogja majd ezeket ellátni alapanyaggal, mert időközben olyan rendszert állítottak fel, hogy az állattartás szinte teljesen megszűnt” – fejtette ki Gőgös Zoltán.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!