2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Felminősítették Magyarországot

2015. március 20., péntek 19:35, frissítve: péntek 19:56

Felminősítette a Standard and Poor’s hazánkat. A magyar államadósság új besorolása BB+.

Felminősítette a Standard & Poor’s Magyarországot. A nemzetközi hitelminősítő egy fokozattal BB pluszra emelte a magyar államadós-besorolást, ami azt jelenti, hogy Magyarország továbbra is bóvli kategóriában maradt. A besorolás mellé fűzött kilátás viszont stabil, ami azt jelenti, hogy nagyobb az esély az újabb felminősítésre, mint a visszacsúszásra. Elemzők úgy számolnak, hogy Magyarországot ősszel minősíthetik fel ismét.

– Tulajdonképpen a Standard & Poor’s felminősítési lépése azt jelenti, hogy a másik két hitelminősítővel egyetemben a bóvli kategória legtetején tartanak minket. Azt gondolom, hogy ha a magyar gazdaság helyzete, illetve a nemzetközi, a külső környezet nem változik, akkor el fog jönni az az időszak – méghozzá nem is kell arra sokat várni –, hogy az egyik hitelminősítő felminősítsen minket újra. Nem lehet kizárni, hogy akár az év második felében bekövetkezzen ilyen lépés, de vannak olyan vélekedések, amelyek a jövő év elejére teszik ezt – vélekedett Madár István, a Portfólió.hu vezető elemzője.

Magyarország erősödik, amit egyre többen ismernek el – olvasható a Fidesz-frakció közleményében. A nagyobbik kormánypárt szerint a gazdaság és a családok biztató helyzetére egyedül a szélsőségek jelentenek veszélyt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!