2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Ezért mondott le a kormány az unortodox politikáról

2015. február 11., szerda 12:17

A bankokkal való kiegyezés a záloga annak, hogy a magyar gazdaság hosszú távon fenntartható pályára kerüljön és fellendüljön a hitelezés – elemzők szerint.

A Hír TV-nek a Buda-Cash vezető elemzője azt mondta, a kormány azért hagyott fel az unortodox politikával, mert ilyen terhelés mellett a gazdasági növekedésre kevés esély van. A miniszterelnök kedden kötött átfogó megállapodást az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnökével. Az egyezmény része az átmenetinek szánt, európai összehasonlításban magas bankadó csökkentése 2016-tól.

– Mostanra abba a helyzetbe jutott a költségvetés, illetve a kormány is belátta azt, hogy ilyen terhelés mellett azért érdemi fenntartható gazdasági növekedésre kevés esélyünk van, ha úgy tetszik, egyfajta szerkezetátalakuláson megy át a magyar gazdaság, és a kormány kibékül, békejobbot nyújtott a bankszektornak annak érdekében, hogy a hitelezési aktivitás növekedjen, hiszen ez záloga annak, hogy a magyar gazdaság tényleg egy hosszú távon fenntartható pályára kerüljön – mondta Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház vezető elemzője.

Közben tovább csökkent az infláció. A KSH legfrissebb adatai szerint a fogyasztói árak 1,4 százalékkal csökkentek januárban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!