2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Enyhe erősödéssel nyitott a forint

Hír TV

2018. július 6., péntek 08:25, frissítve: péntek 12:04

Enyhe erősödéssel kezdte a napot a forint, az elmúlt napok negatív rekordja után. Az eurót 323, a dollárt 276 a svájci frankot pedig 278 forinttért adták-vették a bankközi kereskedelemben.

Szakemberek szerint a befektetők bíznak abban, hogy a jegybank valamelyest szigorítani fog, ezen kívül a kedvezőre forduló nemzetközi hangulat is segíthette az enyhe erősödést. A múlt hétvégén 330 forint felett is járt az euró.

„Természetesen a következő hetekben is bizonytalan mozgásokra számíthatunk, nagy lehet a volaturitás, azonban egyelőre jelentősen csökkent a nyomás a forinton. Az üzemanyag árban lényegében azt lehet mondani, hogy 1 százalékos forintgyengülés a dollárral szemben nagyjából 1 százalékos üzemanyagár emelést okozhat, amennyiben feltételezzük, hogy a dollárban jegyzett termelői ár változatlan marad. Természetesen amennyiben a termelői ár is emelkedik, illetve a forint gyengül a dollárral szemben, a két negatív hatás együttesen jelentkezik” – fejtette ki Varga Zoltán, az Equilor befektetési Zrt. elemzője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!