2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bezuhant a forint

Hír TV

2018. június 29., péntek 11:40, frissítve: péntek 17:29

Jót tett az uniós menekültügyi megállapodás az eurónak, a bejelentés után elkezdett erősödni a dollárral szemben. A forint viszont még mindig a mélyponton van, bár reggel némiképp erősödött, de 10 óra után már 329 forintot is elkértek egy euróért.

A Portfolio.hu szerint a forint gyengülése mögötti tényezők nem változtak: a Magyar Nemzeti Bank kitart a laza monetáris politika mellett, miközben a nagy és régiós jegybankok egyaránt elindultak a szigorítás felé. Így a forint egyre kevésbé vonzó a befektetőknek.

Szakértők szerint rövid távon a 340-es szintet is elérheti a forint. A Portfolio elemzője a Hír TV-nek azt mondta: amíg a jegybank nem változtat monetáris politikáján, addig a magyar pénz további gyengülésre lehet számítani az euróval szemben.

335 és 340-es prognózisok jöttek legutóbb, azt kalkulálják a szakértők, hogy eddig gyengülhet a forint, fontos megjegyezni, hogy mindez az MNB monetáris politikájától függ, tehát az MNB jelenleg ebben a romló környezetben is kitartott amellett, hogy alacsonyan tartja a kamatszintet és nem konvencionális eszközöket is fenntartja, miközben a nagy jegybankok, mint a fed, elkezdett kamatot emelni és az európai központi bank is el fog indulni a szigorítás útján - jelentette ki Hornyák József.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!