2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A veszélyes csomópont helyett körforgalom

2015. augusztus 10., hétfő 17:41, frissítve: hétfő 18:17

Átadták az új körforgalmat a 3-as úton Bag és Aszód között. A beruházás az Érj haza program keretében 365 millió forintból valósult meg. A kormány tervei szerint 22 veszélyes csomópont újul meg a közeljövőben.

Évente legalább egy súlyos baleset helyszíne volt a Bag és Aszód közti kereszteződés a 3-as főúton. 2008 és 2014 között ketten vesztették életüket itt. A térség országgyűlési képviselői 2000 óta szorgalmazták a kereszteződés átépítését. A helyiek 2009 decemberében tüntettek is a csomópont átépítéséért. „Maga a története több mint tizenöt éves, bármennyire hihetetlen is, nagyon-nagyon elhúzódott” – mondta Vécsey László országgyűlési képviselő.



A körforgalom építése mégis csak idén márciusban kezdődött. „Tíz hónap alatt valósult meg a fejlesztés magyar forrásból, 365 millió forintból. Ugye, a műszaki tartalmat tekintve átépült egy körforgalom, amelyet tízezren használnak naponta és amely Pest megye legbaleset-veszélyesebb forgalma. És emellett kiépítettünk három buszöblöt, két gyalogosátjárót, illetve a közvilágítás is megújult” – fogalmazott Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

A körforgalom az Érj haza biztonságban program része. „Kettő nagy program van, amely a közlekedésbiztonság javítására is hivatott, többek között az egyik a biztonságban, ami a magyar közút kezelésében, rendezésében és az államvasút, a MÁV kezelésében működik. Most 22 körforgalmat építünk át ennek keretében, illetve 2014 áprilisában fogadta el a kormány azt a csomagot, amelynek része is ez a beruházás. Akkor hat körforgalom átépítését terveztük, de közben tizenkettőre növeltük” – nyilatkozta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

A kormány 75 milliárd forintot fordít közlekedésbiztonsággal kapcsolatos fejlesztésekre – veszélyes csomópontok, vasúti átjárók, körforgalmak felújítására, átépítésére.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!