2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Egyre nagyobb bajban van a Facebook

Hír TV

2018. április 3., kedd 08:51

Téli rezsicsökkentés
Az egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló lakossági gázfogyasztók valamennyi szerződése után jár a 12 ezer forintos jóváírás - írta a Népszava az NKM Nemzeti Közművektől kapott tájékoztatás alapján. Azoknak a magánszemélyeknek, akiknek a nevükön több, a gázhálózatba bekötött ingatlanjuk – például nyaralójuk – van, azok után is jár a támogatás – írják. Az állami cég tájékoztatása szerint a 3,2 millió érintett fogyasztási hely számára összesen közel 40 milliárd forintot írtak jóvá.

Telenor
Gigabírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Telenorra egy reklám miatt. A cég csomagjának népszerűsítésekor a tárgyilagosságot mellőzve hasonlította össze rádió- és internetes reklámjában saját opciójának és egy másik meghatározó telekommunikációs cég tarifacsomagjának árát 2016 októberétől 2017 februárjáig. A jogsértésért 78 millió forintot kell fizetnie a Telenornak, több reklámeszköz esetében viszont megszüntették az eljárást. Az elmúlt tíz évben több, elmarasztaló döntés is született ellenük. Nemrég derült ki, hogy a Telenor 2,8 milliárd euróért egy cseh befektetőnek adja el kelet-közép-európai leányvállalatait, köztük a magyarországit is.

Dízelbotrány
Bezuhant az eladott dízelautók aránya a Volkswagennél. A Portfólió által szemlézett elemzésből kiderül, hogy a német vállalat által értékesített járművek 33,5 százaléka volt dízelüzemű januárban, míg februárban már csak 17. A csökkenés oka az autógyár becserélési prémiumprogramja, amelyet az elöregedett dízeljárművekre hirdettek meg. A tanulmány szerint ez ugyanis erősíti a vásárlókban az aggodalmat a dízellel szemben.

Facebook-botrány
Beperelte a Facebookot több amerikai felhasználó a cég adatkezelési gyakorlata miatt. A kaliforniai bíróságon azért tettek panaszt, mert a Messenger nevű üzenetküldő alkalmazáson keresztül a vállalat adatokat gyűjtött hívásaikról és SMS-eikről. A Facebook adatkezelési botránya március végén robbant ki, amikor kiderült, hogy 50 millió felhasználó profiladataihoz férhetett hozzá jogtalanul egy elemzőcég. Azóta jelentősen, 18 százalékkal csökkent a cég részvényárfolyama.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!