2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Dédapáim és én (ismétlés) – Vetítő

2016. április 13., szerda 11:09, frissítve: csütörtök 20:42

Adás: 2016. április 11. hétfő, 14.05

A Firtos falvai ismétlés

rendező: Rácz Géza

Dokumentumfilmünk a Firtos hegy nyergében meghúzódó erdélyi falvak lakóinak mindennapjait mutatja be.

Április 12. kedd

Macsétás csárdás ismétlés

rendező: Hartyándi Jenő

2014 júliusában Sao Paulo nagyszínházában rendezték meg a XII. Dél-Amerikai Magyar Néptánctalálkozót, 2 napos fesztivált. Ezt követően pedig egy őserdei táborban a szimpóziumnak nevezett, néptánc és népzenei tábort. 180 magyar származású táncos és muzsikus vett részt ezeken Brazíliából, Argentínából, Uruguayból és Venezuelából.

Április 13. szerda

A sárvári ménesgazda ismétlés

rendező: Kabay Barna - Petényi Katalin

A sárvári ménesgazda c. film a 20. század egyik kevésbé ismert történetét meséli el, azt, hogy miként nyújtott Magyarország menedéket a bajor királyi családnak, és ezáltal hogyan tudta gazdagítani a bajor–magyar történelmi kapcsolatokat.

Április 14. csüt.:

Tomi, Ervin és az iskola ismétlés
rendező: Simó Ibolya

Székelyvarság, Hargita megye egyik hatalmas kiterjedésű szórvány települése. Az itt lakó emberek a hagyomány és természet közelségében élnek. Székelyvarságon vannak gyerekek, akik dacolva a téli zord időjárással, a térdig érő hóval vagy az őszi eső utáni sártengerrel több kilométert tesznek meg naponta, átkelve hegyen-völgyön, hogy eljussanak az iskolába.

Április 15. péntek

Dédapáim és én ismétlés

rendező: Nagy Anikó Mária

Egy Argentínában élő magyar származású festőnő visszatér ősei hazájába. Felmenői politikusok voltak, egyik dédapja a Székely Nemzeti Tanács alapító tagja, másik dédapja a Lakatos kormány belügyminisztere. Carolina meg akarja tanulni a magyar nyelvet és írni szeretne a családjáról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!