2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Nyitott Műhely a Hagyományok Házában – Paletta, szerda 16.30

2015. március 25., szerda 14:13, frissítve: szerda 14:22

Adás:
2015. március 25., szerda 16.30
2015. március 26., csütörtök 6.05
2015. március 26., csütörtök 13.30

– Nyitott Műhely a Hagyományok Házában
Január 22-én, a magyar kultúra napján nyitotta meg kapuit a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye. A Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban található nyitott műhely egy olyan különleges hely, ahol bemutatják, átélhetővé és megtapasztalhatóvá teszik a kortárs népművészet, népi iparművészet mesterségeit, alkotófolyamatait. A látogató közvetlenül a mesterektől ismerheti meg az egyes munkafolyamatokat, azok technikáit, a használt alapanyagokat és a különleges munkaeszközöket. A műhelyben szalma-, csuhé- és gyékényfonók, gyöngyfűzők, hímzők, kosárfonók, nemezkészítők, szűrrátétkészítők és szövők dolgoznak és tartanak naponta a múzeumi nyitvatartási időben bemutatót az egyéni és (iskolai) csoportos látogatók számára.
Vendégeink: Beszprémy Kata, a Népművészeti Módszertani Műhely vezetője, Hagyományok Háza és Csákányi Zoltán néprajzkutató, Népi Iparművészei Osztály, Hagyományok Háza

– Miniturnén Vígh Andrea hárfaművész
Tavaszi miniturnéjának második állomásához érkezik március 28-án, szombaton Vígh Andrea. Kaposváron Drahos Béla fuvolaművésszel Mozart fuvola-hárfa versenyét szólaltatják meg. A hárfaművész egyébként a Zeneakadémia első női rektora.
Vendég: Vígh Andrea hárfaművész

– Madarak és Angyalok – Gross Arnold grafikusművész kiállítása
A válogatás március 27-én nyílik meg a közelmúltban elhunyt, Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas grafikusművész alkotásaiból a Klebelsberg Kultúrkúriában.
Vendégünk a kiállítást megnyitó Feledy Balázs művészeti író.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!