2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Mi kell a jó szegedi halászlébe? – Reggeli járat

2015. december 23., szerda 18:07, frissítve: szerda 18:07

Adás:
2015. december 24., csütörtök 5.50

Mi kell a jó szegedi halászlébe? Elsőként Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakácsot kapcsoljuk a pesti Duna partról, ahol már főzik az ünnepi halászlét.

Összesen tízezer adag meleg ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet az ünnepi időszakban Budapesten és vidéken. Erről és az adománygyűjtő akcióról is beszélgetünk fél nyolc után Gáncs Kristóf kommunikációs igazgatóval.

Majd ismét főzünk egy kicsit. Gyarmati Károly mesterszakács mézeskaláccsal érkezik a stúdióba, s természetesen azt is megkérdezzük majd tőle, hogy miből áll egy séf karácsonyi menüje.

Aztán az ünnepi hagyományokkal folytatódik a Reggeli járat. A karácsonyi asztal elképzelhetetlen hal, bejgli, valamint alma és dió nélkül. Vajon tudjuk-e hogy mit jelentenek ezek a hagyományos ételek? És tudunk-e még egyáltalán ünnepelni? Az ünnepi szokásokról Tátrai Zsuzsanna néprajzkutatót kérdezzük.

Majd azoknak segítünk egy kicsit, akik még nem vették meg a karácsonyfájukat. Szilágyi Jenő tudósítónk Pécsről jelentkezik, aki Darázsi József kereskedővel mutatja meg a fenyőkínálatot.

Végül egy nem hagyományos és nem tipikus karácsonyi dallal zárjuk a Reggeli járatot. Bemutatjuk Lombos El Marci és a Juhász Attila Jazz Quartet Rírarira ríra (Vajon mit kapok karira?) című videoklipjét, és azt is megtudhatjuk a zenészektől, hogy mi is az a háztartási dzsessz.

Reggeli járat
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!