2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Letöltendőt kértek a Tomcatre

Hír TV

2018. május 16., szerda 21:30, frissítve: szerda 22:55

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség a Tomcat néven elhíresült Polgár Tamásra egy 2015-ös önbíráskodási ügy miatt. A vád szerint az elsőrendű vádlott által alapított Tolvajkergetők csoport egy nem beszámítható tolvajt bántalmazott és hamisan rendőrnek adta ki magát. A védelem szerint a vádlottak hasznos társadalmi tevékenységet végeztek, és csak jogos önvédelmet követtek el.

2011-ben alakult Polgár Tamás vezetésével a csoport, amely sajátos módszerekkel viselt hadat a biciklitolvajokkal. A tolvajkergetők csali kerékpárokat kihelyezve, speciális nyomkövetővel buktatták le nemcsak őket, de az orgazdákat is.

Módszerük megkérdőjelezhető volt, sikerességüket azonban senki sem vitatta. Videóikat az interneten több százezren követték, egészen egy 2015-ös budakeszi esetig. A vád szerint a csoport akkor egy gyógyszer és kábítószer befolyása alatt álló biciklitolvajt bántalmazott.

Az ügyészség szerint csak a szerencsén múlt, hogy a sértett orrát eltörő rúgás nem okozott halálos sérülést, ráadásul szerintük a tolvajkergetők hatóságként viselkedtek. Az önbíráskodás vádját a védelem tagadja, ügyvédje szerint Polgár Tamásnak nem a sértett bántalmazása volt a célja, hanem az orgazda lebuktatása.

A kommunikáció, amely egyrészt ugye a tanúvallomásokból, másrészt ugye a vádlotti vallomásokból, harmadrészt egyébként a felvételekből egyértelműen rekonstruálható iránya nem a bicikli visszaszerzése, hanem a bicikli megtaláláson keresztül az adott elkövető, esetleges orgazda megtalálása volt - mondta Polgár Tamás ügyvédje, Czipri Zoltán.

Polgár Tamást az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett kísérletével vádolja és letöltendő börtönbüntetést kért rá, társaira pedig felfüggesztett szabadságvesztést társtettesként elkövetett súlyos testi sértés miatt.

Halmazati szabályokra figyelemmel, a tételkeret vonatkozásában a 2-12 év, amelynek középmértéke a hét év, figyelembe véve az enyhítő és súlyosító körülmények számát, egyéni és generális prevenciót, melyek jelen cselekmény esetében kiemelt jelentősége van annak, hogy az állampolgárok jogos igényeiket törvényes úton érvényesítsék, illetően kiemelt jelentősége van az itt betöltött vezető szerepének a középmértéken történő büntetés szolgálja ezen célokat - hangoztatta Fialka Orsolya, ügyész.

Az ismeretlen helyen tartózkodó első rendű vádlott csak postán, illetve videóüzenetekben tagadta a vádhatóság állításait és kérdőjelezte meg a kirendelt szakértőket.

Szó sem volt életveszélyes koponyaűri sérülés veszélyéről, ez egy abszolút kitalált hülyeség, amit a Dr. Dombai Gyula nyilván azért mondott, mert befolyásolni akarta az ügyet, más oka nem lehet - reagált Polgár Tamás.

A tárgyalás a másod és harmadrendű vádlott képviselőinek védőbeszédével, illetve a vádlotti utolsó szóval folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!