2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Elítélték a csemői gyilkosokat

Hír TV

2017. november 2., csütörtök 15:20, frissítve: csütörtök 16:02

Az elkövetők tavaly januárban akartak kirabolni egy idős férfit csemői otthonában.

Elítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a két férfit, akit egy 90 éves idős ember meggyilkolásával vádoltak. Az áldozatot brutális kegyetlenséggel verték, később belehalt sérüléseibe. A másodrendű vádlottat, M. Róbertet 18 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, az elsőrendűt, N. Zsoltot 12 év fegyházra.

„Eszünk ágában sem volt bántani a sértettet, rablásról pedig szó sem volt egyáltalán” – mondta a másodrendű vádlott az utolsó szó jogán a tárgyaláson.

M. Róbert és N. Zsolt tavaly januárban akarta kirabolni az idős férfit. Az egyik elkövető csőkulccsal támadt az áldozatra vélhetően azért, mert az nem akarta elárulni, hogy hol tartja a pénzét. Az erősen vérző idős embert ezután sorsára hagyták, emiatt belehalt sérüléseibe. A tettesek végül csak két mobiltelefont, némi bizsut és élelmiszert tudtak magukkal vinni.

„Ezen nyilván érdemes elgondolkodni, nemcsak hogy érdemes volt-e ekkora erőszak a sértettel szemben, hanem hogy egyáltalán érdemes-e olyan cselekményt csinálni, amely ilyen eredménnyel jár” – fogalmazott Oláh Gaszton bíró.

Az ügyész és a vádlottak ügyvédei is fellebbeztek az ítélet ellen.

„A bíróság megállapította: azzal, hogy nem bűnsegédként követte el a cselekményt, hanem társtettesként, a második vádpont tekintetében az ügyészség felfegyverkezve, illetve bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérüléssel elkövetett rablás bűntettében kérte a büntetőjogi felelősségre vonást. Ebben a körben jelentettünk be olyan fellebbezést, hogy eltérő jogi minősítést állapítsanak meg, ugyanis erőszak alkalmazására az ügyfelem vonatkozásában nem kerülhetett sor” – mondta Mile Adrienn, az elsőrendű vádlott ügyvédje.

Az ügyben két másik személy is érintett volt, rájuk pénzbüntetést rótt ki a bíróság. A tettesek szegről-végről az idős ember rokonai voltak, egyikük az unokája.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!