2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Élete végéig börtönben lehet a gyújtogató

Hír TV

2018. május 14., hétfő 12:37, frissítve: hétfő 14:37

Életfogytiglant kér vádemelési javaslatában az ügyészség arra a mezőcsáti férfira, aki a házában bérlőként lakó családra gyújtotta házát. Az apa két nagyobb gyermekét még ki tudta menekíteni, de amikor másfél éves kislányáért visszament a házba, felrobbant egy gázpalack, és mindketten életüket veszítették.

Tűzoltók és rendőrök helyszíneltek a Borsod megyei Mezőcsáton 2017. júliusában. Az épület éjszaka kapott lángra, egy 37 éves férfi és három gyermeke aludtak benne. Albérlőként éltek a házban. A tulajdonos gyújtotta rájuk saját ingatlanát.

A család és a főbérlő sokat veszekedtek. A 37 éves gyújtogató már korábban is megpróbált tüzet okozni a házban, de a család akkor azt még időben észrevette és eloltotta. Egy hónappal később azonban a férfi egy égő pólót dobott a padlóra, majd elment otthonról. A szőnyeg egyből lángra kapott, kis idő múlva pedig már az egész ház égett. A bent alvó két idősebb gyereket apjuk még ki tudta menekíteni, de mikor a másfél éves kislányáért ment vissza, a szobában lévő gázpalack felrobbant, és mindketten meghaltak.

„A vádlott férfit egyébként a szomszéd faluban egy ismerőse vette föl az autójába és vitte vissza a helyszínre, majd ezt követően állították elő a rendőrök, és így indult meg vele szemben az eljárás. Az ügyészség vele szemben különös kegyetlenséggel, aljas indokból, és részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett bűntette miatt emelt vádat” – ismertette Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Főügyészség helyettes főügyésze.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Tettéért az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!