2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

VOSZ-főtitkár: A kisebb boltoknak árt a kormány

2017. március 28., kedd 08:33, frissítve: kedd 08:50

Minél inkább oda akar csapni a kormány a multiknak, annál inkább a hazai láncoknak és a kisebb boltoknak árt – Dávid Ferenc szerint.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a Hír TV reggeli műsorában beszélt arról, hogy az egy év alatt megbukott vasárnapi zárva tartás is jól mutatta ezt.

A nagy kereskedelmi láncok újabb különadójával kapcsolatban azt mondta: Magyarországon évtizedek óta rosszul próbálják megteremteni a versenyhelyzetet a kiskereskedelmi piacon.

„Ami itt a nagy probléma, és amit nem akarnak megérteni… Most úgy tűnik, minthogyha a multikat védeném, de én nem őket védem. Én azt a sok kicsit szeretném megkímélni attól, hogy belekerüljenek ebbe a pofonba. Hogy akarok adni nyolc nagy pofont, azt mindenki megkapja. Én ezt rendkívül rossz szabályozási filozófiának tartom. Nem úgy kell egyenlő versenyhelyzetet teremteni, hogy amikor a verseny megy, akkor a gyorsabbat, az erősebbet, a jobban kondicionáltat orrba verem vagy elgáncsolom. Úgy kellene, és ezt már hosszú évtizedek óta így kellett volna, hogy azokat a kicsiket kellett volna olyan kondícióba hozni, hogy versenytársai lehessenek a nagyoknak” – mondta el a főtitkár.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!