2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Vona Gábor az emberek kezébe adja sorsát

Hír TV

2018. július 27., péntek 16:16, frissítve: péntek 18:34

Vona Gábor lebegteti a visszatérését. A Jobbik elnöke azt mondta a Hír TV-nek: az emberek döntik majd el, hogy politikus marad-e. A párt ifjúsági táborában bevallotta, hogy Orbán Viktor jobban ismeri a magyar társadalmat, mint ők. A Jobbik idealizálta a választókat, míg a Fidesz elnöke a realitásokból indult ki – tette hozzá Vona Gábor.

„Vártam, hogy valami csoda folytán a társadalom, vagy külső esemény vagy belső esemény, hogy történik valami rendkívüli” – mondta Vona Gábor, aki a Jobbik ifjúsági tagozatának nyári táborában lépett először a nyilvánosság elé a választási vereség óta.

„Nem voltam elég erős, túlságosan, most dicsérni fogom magam, túlságosan jóhiszemű voltam a kampányban és a politikában is” – ismerte be.

A volt pártelnök másfél órán át elemezte a parlamenti választás eredményét és a kialakult helyzetet. Kitart amellett, hogy jó döntést hoztak, amikor egyetlen jelöltjüket sem léptették vissza más ellenzéki pártok javára. Vona Gábor most is azzal érvelt, hogy a választók elfordultak volna tőlük.

– Lehet, hogy egy-két képviselő esetében jelentett volna egy-két pluszt az Országgyűlésben, de én azt gondolom, hogy itt mély társadalmi okok vezettek ehhez az eredményhez.
– Pont egy-két képviselőn múlott volna a kétharmad.
– Nem biztos, hogy ez ennyire egyszerű.

A volt pártelnök szerint a Jobbikból kivált Toroczkai László saját pártját a Fidesz mozgatja. „A Mi hazánkon én azt látom, hogy nem csinálnak mást, mint utálják a Jobbikot. Tehát a programjuk az, hogy utáljuk a Jobbikot” – mondta.

A kivált radikálisokkal Vona Gábor végleg szakítana.

– A Mi hazánk mozgalommal lesz önöknek hivatalos kapcsolatuk?
– Ezt a Jobbik elnökségétől kell megkérdezni.
– De ön szeretné?
– Én nem javasolnám.

Saját jövőjéről Vona Gábor egyelőre nem mond konkrétumot.

– Ön politikus marad?
– Közéleti szereplő.
– De politikus?
– Ez majd eldől.

A majd várhatóan két hét múlva lesz, Vona Gábor akkor jelenti be, hogy merre tovább.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!